Čokolády Bonnat

Bonnat

Bonnat je malá francouzská čokoládovna, jejíž tradice sahá až do roku 1844. Jedná se o rodinnou čokoládovnu z malého městečka Veiron v jihovýchodní Francii. Čokoládovna je již od založení ve vlastnictví rodiny Bonnat. V současné době ji vede pravnuk jejího zakladatele Stéphane Bonnat.

K výrobě čokolády využívá kakaové boby z nejlepších plantáží, které si osobně vybírá Stéphane Bonnat a dbá i na kvalitu ostatních použitých surovin.

Na výrobu čokolád používá pouze kakao, kakaové máslo, třtinový cukr a sušené mléko. Nenajdete v nich žádné přidané rostlinné tuky, emulgátory (lecitin) ani umělá aromata. Nepoužívá dokonce ani přírodní vanilku,  aby mohla dokonale vyniknout chuť čokolády.

Čokoládovna je známá především svou rozsáhlou řadou tzv. single-origin čokolád a výrobou mléčných čokolád s vysokým obsahem kakaové hmoty, až 65%